Innerlijke reis

 

Wat een krachtige tool is dit toch om door emoties heen te zakken en bij de oorzaak uit te komen.

Herken je dat je wordt getriggerd door een gebeurtenis in je leven maar dat je emotionele lading hierop niet in verhouding staat tot de gebeurtenis?

Vaak komt dit omdat er onbewust onderliggende verdrongen emoties worden aangeraakt en dit een uitbarsting tot gevolg heeft.

 

Laatst coachte ik een jonge vrouw die vertelde een maand gestopt te zijn met de pil. In die maand veranderde haar humeur en figuur en was ze steeds minder tevreden over wat ze in de spiegel zag. Hierop doorvragend kwamen we uit bij een heftige gebeurtenis op haar 15e die ze emotioneel niet had verwerkt en waar veel lading op zat.

Ik besloot met haar toestemming een innerlijke reis te gaan doen met dit moment als ingangsemotie.

De eerste emotie die gevoeld mocht worden was angst die zich had gevestigd in haar maag. Door zich te focussen op de pijn en het tegelijkertijd voelen van de angst zakte ze al snel door de emotie heen en kwamen we op een onderliggende emotie uit.

We gingen opeenvolgend door emotionele lagen heen van boosheid, verdriet en misselijkheid voelend in haar middenrif en buik tot we uitkwamen bij de oorzaak. Een intens verdriet wat lag opgeslagen in haar onderbuik was de oorzaak van al deze opgebouwde emotionele lagen. Al snel zag ze 2 personen voor zich, haar vader en moeder en vertelde ze haar verhaal.

Wat bleek op het moment dat ze letterlijk een vrouw werd en haar ouders nodig had werd ze niet gezien omdat haar ouders in scheiding lagen en alleen met zichzelf bezig waren.

Gevoelens van schaamte, verdriet en boosheid die haar dit opleverde heeft ze vanaf dat moment gekoppeld aan het maandelijks terugkerend moment. Om deze pijn niet maandelijks te hoeven voelen is ze al op jonge leeftijd aan de pil gegaan waarmee ze het kon onderdrukken.

Door nu alsnog deze 20 jaar oude emoties volledig te voelen en haar ouders te vergeven heeft ze deze emoties kunnen losgelaten. Vanaf nu is de oude schaamte omtrent het vrouw worden weg en mag haar vrouwelijkheid volledig gezien worden zodat ze nog meer in haar kracht kan staan.

Heb jij heftige (terugkerende) emoties waar je graag vanaf wilt maar weet je niet hoe? Neem contact met me op zodat als er een klik is ik je begeleid om hier voor eens en altijd doorheen te zakken.

Sander

Vorige
Vorige

Transformatie