Spookclusters

 

Laatst weer een mooie coaching sessie gehad die flink de diepte in ging.

 

Onverklaarbaar heftige reacties (schrik, hartkloppingen, angst) op het hard uitgesproken woordje “hoezo” leidde ons via verschillende beladen herinneringen bij het trauma waar het spookcluster ontstaan is. Dit trauma kon de cliënt dus voor de sessie niet herinneren.

Door dit trauma alsnog emotioneel te doorvoelen werd de angel eruit getrokken en ging de lading er vanaf.

De heftige reacties die daaraan gelinked waren zoals bijvoorbeeld op het woordje “Hoezo” zullen nu niet meer plaatsvinden.

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat iedereen gemiddeld 2 spookclusters heeft waar ze zich dus niet van bewust zijn?

Nu zul je denken:

Wat zijn spookclusters nu precies?

Hoe ontstaan ze?

Hoe herken ik ze?

Dit valt het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel je bent 3 jaar en speelt buiten voor je huis op de stoep met een autootje. Er komt een mevrouw aangewandeld met een felrode jas die haar hond uit laat. De hond loopt op je af en hapt plotseling naar je gezicht maar de vrouw trekt net op tijd aan de riem.

Er is fysiek niks gebeurd maar in je lijf wel. Omdat deze gebeurtenis te heftig voor je was, blokkeert je brein “het plaatje” zodat je het niet meer kunt herinneren dat die tanden wel heel dichtbij kwamen. Maar de reactie van je lijf (schrik, hartkloppingen, angst etc.) is wel opgeslagen in je lichaam en blijft daar. Het spookcluster is geboren.

10 jaar later zit je bij de bushalte te wachten als er een vrouw aan komt lopen met een felrode jas aan, ineens krimpt je maag bij elkaar en voel je een angstig schrik gevoel door heel je lichaam. Je denkt wat is dit nu?


Je kunt de link niet leggen met de hond want dit plaatje is geblokkeerd en kun je niet meer herinneren. Oké denk je dan zal ik me wel zo voelen omdat ik dit mijn 1e schooldag is vandaag en er is weer een tentakel aan het spookcluster geboren.
Dit kan er weer voor zorgen dat je bijvoorbeeld daarna bij alle nieuw dingen (schooldag) dit soort emoties gaat ervaren.

Wil je hier meer over weten? Herken jij je in bepaalde situaties in het bovenstaande verhaal? Neem contact met me op.

Sander

Vorige
Vorige

Angst

Volgende
Volgende

Transformatie