Trauma Buster Technique

Een auto-ongeluk met 38 weken zwangerschap

Je bent hoogzwanger en gaat nog even snel een laatste boodschap doen bij Babypark. Je remt voorzichtig voor een auto die naar rechts wil afslaan en plotseling klap je vol met je buik op het stuur en tolt je auto de berm in. Er is een busje vol bij je achterop gereden.

 Dit overkwam een vrouw bij mij in de praktijk. Het is goed afgelopen en inmiddels 4 jaar geleden maar ondanks meerdere EMDR sessies heeft ze er nog steeds last van.

 Haar zoon die inmiddels bijna 4 is bezoekt de laatste tijd regelmatig de huisarts door kleine valpartijen en ongelukjes die hij meemaakt. Dit is vrij normaal voor een gezonde jongen maar de reactie van zijn moeder hierop is minder normaal. Ze is bij ieder voorval volledig in paniek alsof ze weer even terug is bij het ongeluk 4 jaar geleden.

 Ik stel voor een T.B.T. (Trauma Buster Technique) sessie met haar in te gaan en we komen al snel uit op een innerlijk dialoog, een overtuiging die ze gelijk had na de botsing.

 “Mijn baby is dood”

 Deze heftige overtuiging die ze meer als een uur (wachttijd in het ziekenhuis) als waarheid zag is tijdens de EMDR sessies nooit aangepakt en veroorzaakt nu nog steeds de grootste stress. Ieder voorval met haar kind nu triggerd deze pijnlijke overtuiging.

 In één sessie is de angel uit deze overtuiging getrokken en is het paniek gevoel wat ze eerder had volledig weg.

 Naast dat het resultaat er mocht zijn heeft ze de T.B.T. sessie ervaren als zacht, laagdrempelig, speels en doeltreffend en waren er geen naweeën van dagen die ze bij eerdere EMDR sessies wel heeft ervaren.

 Wil jij meer weten over T.B.T.?

 Stuur me dan gerust een bericht.

 Sander

Volgende
Volgende

Angst